Osobné údaje na internete

Osobné údaje na internete

V piatok (28.1.) bude Európsky deň ochrany osobných údajov, čo je zároveň aj téma aktuálneho Seriálu týždňa. V dnešnej dobe majú totiž osobné informácie cenu zlata, čo veľmi dobre vedia nielen hackeri, ale aj firmy a marketéri. Čo na to bežní internetoví používatelia?

Európsky deň ochrany osobných údajov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nič prekrúcať ani zavádzať však nebude Dáša Omastová.

Osobné údaje na internete - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Moderní zlodeji kradnú cez internet. Aj preto aktuálny seriál týždňa venujeme ochrane osobných údajov. Aká korisť zaujíma hackerov a načo im je bola zvedavá Dáša Omastová.

Osobné údaje na internete - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom Seriáli týždňa hovoríme s Dášou Omastovou o ochrane osobných údajov na internete. Viacerí odborníci sa zhodujú, že im ľudia nevenujú dostatočnú pozornosť a často ani netušia, čo všetko o nich prezrádzajú. Ukážkový príklad ponúka expert na dátovú analytiku Filip Vítek:

Osobné údaje na internete - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V online priestore po sebe zanechávame obrovské množstvo údajov - na niektoré z nich dosah nemáme, iné, naopak, vieme zredukovať a tiež zabezpečiť, aby naša digitálna stopa bola o čosi menšia. Niekoľko tipov ponúka Dáša Omastová.

Osobné údaje na internete - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes (28. 1.) je Európsky deň ochrany osobných údajov, preto sme tejto téme venovali náš aktuálny seriál. Hovorili sme najmä o nástrahách v online prostredí a Dášu Omastovú ešte zaujíma, či je možné našu digitálnu stopu úplne vymazať.

Osobné údaje na internete Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY/meminsito

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame