Ideálny učiteľ

Ideálny učiteľ

Škola sa už nezadržateľne blíži, preto práve o pedagógoch bude aj Seriál týždňa. No najskôr anketa so žiakmi - aký by mal byť ideálny učiteľ?

slovenčinár (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V dnešnej časti si posvietime na slovenčinárov. Mária Petríková oslovila učiteľku Martinu Bačekovú zo Základnej školy na Turnianskej ulici v bratislavskej Petržalke...

slovenčinár (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Seriál týždňa venujeme učiteľom a dnes budeme hľadať ideálneho matematikára. Tento predmet síce nie je medzi žiakmi veľmi obľúbený, ale predsa len sme našli aj výnimky.

Matematikár (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už viac ako 30 rokov vyučuje Pavol Mesároš matematiku na Gymnáziu Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke. Márii Petríkovej povedal, ako sa snaží zaujať žiakov, aby ich hodiny plné počítania a logického myslenia bavili.

Matematikár (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli sme už hľadali ideálneho slovenčinára, matematikára a dnes to bude napríklad aj fyzikár. Podobne ako matematika ani fyzika nepatrí zrovna medzi obľúbené predmety, alebo sa mýlim?

Fyzikár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokusy sú základom aj na chémii. Ako povedala Márii Petríkovej chemikárka na gymnáziu Alberta Einsteina v Bratislave Monika Ďurikovičová, práve školský ohňový experiment spôsobil, že si tento predmet pred rokmi zamilovala.

Chemikár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Historické dátumy, udalosti, fakty. Dnes sa v seriáli zameriame na ideálneho učiteľa dejepisu. Čo na tento predmet hovoria žiaci?

Dejepisár (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To je normálne že vysnívaný učiteľ. No ako povedal Márii Petríkovej dejepisár na Základnej škole Turnianska v bratislavskej Petržalke Juraj Luttmerding, výučba histórie nemusí byť len o listovaní v učebniciach, ale aj využití rôznych digitálnych technológií.

Dejepisár (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa sme hľadali ideálneho slovenčinára, matematikára či dejepisára, no a v dnešnej poslednej časti sa zameriame na učiteľa telesnej výchovy - čo žiakov na tomto predmete najviac baví?

Telocvikár: Anketa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj základy týchto loptových hier musia ovládať telocvikári na školách. Jednou z nich je i Darina Gájerová zo Základnej školy Turnianska v bratislavskej Petržalke. Márii Petríkovej povedala, čo sa deťom najviac počíta na telesnej:

Telocvikár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Petríková; Foto: PIXABAY/CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame