Drony a legislatíva

Drony a legislatíva

Drony sú pre ľudí čoraz vyhľadávanejšou zábavou. Lietať s nimi je celkom jednoduché, no nemali by sme zabúdať na pravidlá, aby sme neohrozili seba a ani iných. Aj preto sme sa rozhodli venovať aktuálny Seriál týždňa legislatíve spojenej s dronmi. Pokračuje Lukáš Mano.

Drony a legislatíva - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny seriál venujeme legislatíve spojenej s prevádzkovaním dronu. Preukaz pilota nepotrebujete, ak s ním lietate len pre zábavu vo voľnom čase. No keď bezpilotné zariadenie využívate na komerčné účely, musíte si urobiť skúšky, nad ktorými má dozor Dopravný úrad. Viac povie Lukáš Mano.

Drony a legislatíva - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Od začiatku minulého roka funguje v Európskej únii systém pre registráciu a bezpečnú prevádzku dronov. Každý vlastník bezpilotného lietadla sa doň prihlási pomocou unikátneho kódu. Úrady tak sledujú, kde lieta a či na to má oprávnenie. U nás a tento systém zatiaľ nie je, no malo by sa to čoskoro zmeniť. Viac povie Lukáš Mano.

Drony a legislatíva - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli sa venujeme dronom - konkrétne legislatíve, ktorá určuje ich prevádzkové pravidlá. Aj u nás je bezpilotné lietanie podriadené bezpečnosti. V praxi to znamená, že existujú zóny, v ktorých je lietanie s dronmi zakázané alebo obmedzené. Viac vie Lukáš Mano.

Drony a legislatíva - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli hovoríme o dronoch. Ich využitie je naozaj široké. Slúžia totiž nielen na fotografovanie alebo natáčanie videí, ale s ich pomocou napríklad odborníci predpovedajú počasie. Ale nájdu sa aj takí, ktorí sa bezpilotné lietadlá snažia zneužiť. Viac povie Lukáš Mano.



Drony a legislatíva - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


DRON_CANVA.jpg

Autor: Lukáš Mano; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame