Príprava na školu

Príprava na školu

Začal sa záverečný prázdninový týždeň - deťom želáme, nech si ho užijú a pre rodičov Lenka Leláková pripravila seriál, na čo pri prípravách na nový školský rok nezabudnúť.

Príprava na školu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli týždňa sa s Lenkou Lelákovou pripravujeme do školy pre prváčikov to bude v pondelok veľká udalosť a tak pani učiteľka Jana Gašpieriková-Cibulková radí:

Príprava na školu - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už o pár dní sa to opäť začne – rozkrúti sa desaťmesačný kolotoč školských povinností a domácich úloh. Prípravu na vyučovanie by žiaci nemali podceniť, preto malý návod, ako im to možno pôjde ľahšie, ponúka Lenka Leláková:

Príprava na školu - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny seriál venujeme príprave na školské povinnosti. Včera sme hovorili o tom, že vizuálne prvky v detskej izbe - napríklad tematické plagáty, ktoré súvisia s tým-ktorým predmetom - môžu dieťaťu pri učení výrazne pomôcť. No máme ešte jeden tip...

Príprava na školu - 4(A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľmi zjednodušene povedané – ide o kľúčové pojmy učiva a vzťahy medzi nimi zaznačené na papier. Lenka Leláková oslovila školskú psychologičku Paulínu Bartkovú zo Základnej školy na Nevädzovej ulici v Bratislave:

Príprava na školu - 4 (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes uzatvárame aktuálny seriál o príprave do školy. Po vyučovaní by dieťa malo mať dostatok oddychu a čas aj pre seba. Ako teda robiť domáce úlohy efektívne s učiteľkou na prvom stupni Janou Gašpierikovou-Cibulkovou rozoberala Lenka Leláková:

Príprava na školu - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Lenka Leláková; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame