Jesenné nápoje

Jesenné nápoje

Aktuálny Seriál týždňa bude chutný a zdravý. Zaostrili sme totiž na nápoje z ovocia a zeleniny a dáme vám pár tipov, ako si ich pripraviť aj doma. Začneme tým najjednoduchším – Blažena Bóoczová sa výživového poradcu Martina Masára pýtala na takzvané smoothie.

Jesenné nápoje - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto CANVA(308).jpg

V dnešnej časti aktuálneho seriálu o jesenných nápojoch budeme vyrábať zeleninové šťavy a ovocné mušty. Niečo zvládneme aj doma, no pri veľkých množstvách sa oplatí porozhliadnuť po najbližšej muštárni. My zavítame do bolešovskej – spolu s Blaženou Bóoczovou a Romanom Chlebanom.

Jesenné nápoje - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny seriál venujeme jesenným nápojom. Aby nám zeleninové šťavy alebo ovocné mušty vydržali pár mesiacov, mali by sme dodržiavať hygienu pri spracovaní ovocia a tiež pri plnení štiav do sklenených pohárov. Ďalším dôležitým krokom je aj pasterizácia. O tom, ako si s ňou poradiť, Blažene Bóoczovej povedal Roman Chlebana z muštárne v Bolešove:

Jesenné nápoje - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V aktuálnom seriáli spracovávame ovocie a zeleninu do zdravých a chutných štiav či muštov. Pri ich lisovaní však zostávajú zvyšky, ktoré ale vieme použiť napríklad na výrobu domáceho čaju. A práve tomuto tiež typicky jesennému nápoju sa v dnešnej časti bude venovať Blažena Bóoczová, ktorá oslovila muštára z Bolešova Romana Chlebana.

Jesenné nápoje - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uzatvárame aktuálny seriál o jesenných nápojoch a keďže už je piatok, v dnešnej časti máme pre vás nápojové tipy na víkend. Blažena Bóoczová sa totiž s muštárom z Bolešova Romanom Chlebanom rozprávala o sezónnom burčiaku a tiež sajdroch...

Jesenné nápoje - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame