Ako nenaletieť podvodníkom?

Ako nenaletieť podvodníkom?

Stačí chvíľka nepozornosti a celoživotné úspory môžu byť fuč. V aktuálnom Seriáli týždňa budeme preto hovoriť o tom, ako nenaletieť podvodníkom. Nástrahy pritom číhajú naozaj všade – napríklad aj vo vašej e-mailovej schránke. Viac povie Dáša Omastová.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Online nákupy sa tešia veľkej obľube - stačí pár kliknutí a z pohodlia domova zoženiete veci od výmyslu sveta za dobrú cenu. Na mieste je však aj opatrnosť, pretože to, čo sa na prvý pohľad javí ako veľmi výhodný nákup, môže byť v skutočnosti pasca. Ako nenaletieť podvodníkom radí v aktuálnom Seriáli týždňa Dáša Omastová.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako nenaletieť podvodníkom – to je téma nášho aktuálneho seriálu. Podvodom sa v posledných rokoch mimoriadne darí v online svete, no páchatelia to stále skúšajú aj osobne, prípadne telefonicky a neštítia sa naozaj ničoho. Pokračuje Dáša Omastová.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli hovoríme o tom, ako nenaletieť rôznym podvodníkom. Hoci existujú viaceré overené spôsoby ako znížiť riziko, že prídeme o peniaze, nič nie je stopercentné a obeťou sa môže stať každý. Ako sa vtedy zachovať povie Dáša Omastová.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Falošné e-maily, stránky, telefonáty alebo dokonca návštevy - o rôznych podvodoch počúvame pravidelne, napriek tomu sa páchateľom stále darí niekoho oklamať. Hovorkyňa Poštovej banky Lenka Kalafut Lendacká ponúka čísla z ich nedávneho prieskumu.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 5 (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Prečo je to tak a ako minimalizovať riziko zaujímalo Dášu Omastovú v záverečnej časti aktuálneho seriálu.

Ako nenaletieť podvodníkom? - 5 (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA(614).jpg

Autorka: Dáša Omastová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame