Čo robíme pre klímu?

Čo robíme pre klímu?

Čo robíme pre klímu je téma aktuálneho Seriálu týždňa, ktorý štartujeme v deň, keď sa v Egypte začína konferencia o zmene klímy COP27. Namiesto prednášok vám však Blažena Bóoczová postupne predstaví ľudí zo Slovenska, ktorí pre klímu aj reálne pracujú.

Čo robíme pre klímu? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo robíme pre klímu? Túto otázku kladie v aktuálnom seriáli Blažena Bóoczová rôznym ľuďom - včera to boli klimatickí aktivisti, ktorí lobujú za úpravu legislatívy, dnes o klimatických opatreniach porozprávajú dve odborníčky z mesta Šaľa - ako prvá má slovo projektová manažérka Eliška Vargová:

Čo robíme pre klímu? - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo robíme pre klímu je téma aktuálneho seriálu. O opatreniach, ktoré reagujú na zmenu klímy, nerozhoduje len tzv. vysoká politika. Dôležité rozhodnutia má v kompetencii aj obec, mesto, prípadne mestská časť. V bratislavskej Karlovej Vsi majú ekologických projektov viacero. Blažena Bóoczová sa napríklad bola pozrieť na obnovu základnej školy Alexandra Dubčeka.

Čo robíme pre klímu? - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG_20221103_093418.jpg

Otázka týždňa v našom aktuálnom seriáli je: Čo robíme pre klímu? Okrem dobrých zákonov a projektov totiž treba aj vzdelaných ľudí - ďalšiu generáciu, ktorá bude pokračovať v úsilí o ochranu životného prostredia. A o to sa snažia aj na Základnej škole v Tomášove. Blažena Bóoczová hovorila so zástupcom Imrichom Bogárom.

Čo robíme pre klímu? - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v poslednej časti Seriálu týždňa si položíme otázku: Čo robíme pre klímu? Odpoveďou bude tentokrát: Sadíme stromy vetrolamy pri poľnej ceste neďaleko Vrábľov. Blažena Bóoczová oslovila Jána Vojteka, tamojšieho rodáka, ktorý prišiel pomôcť so sadením.

102211110909;Booczova;serial5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Foto CANVA(270).jpg

Galéria

IMG_20221103_093418.jpg IMG_20221103_095821.jpg IMG_20221103_095620.jpg
Autorka: Blažena Bóoczová; Foto. CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame