Všetko o kolagéne

Všetko o kolagéne

V posledných rokoch sa akoby s kolagénovými prípravkami roztrhlo vrece. Bielkovinu mladosti, ako sa kolagénu zvykne hovoriť, zoženiete v tabletkách, práškoch, krémoch, v lekárňach aj drogériách. V Seriáli týždňa sa preto naň zamerala aj Mária Petríková.

Všetko o kolagéne - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kolagén je téma aktuálneho seriálu. Táto bielkovina je pre ľudské telo veľmi dôležitá, preto si ju aj samo vytvára. Aké môže mať účinky povie Mária Petríková.

Všetko o kolagéne - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj dnes pokračujeme v seriáli o kolagéne. Telo si ho vytvára samo, no ak mu s tým chceme pomôcť, môžeme siahnuť buď po zdravých potravinách, alebo výživových doplnkoch. A práve o tých sa s odborníkmi rozprávala Mária Petríková:

Všetko o kolagéne - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme v aktuálnom seriáli o kolagéne. Telo si ho vytvára samo, no vekom ubúda, čo sa prejavuje vráskami alebo bolesťou kĺbov. Preto mnohí siahajú po rôznych výživových doplnkoch, ktorých účinok ale podľa viacerých odborníkov nie je dokázaný. Isté je len to, že neškodia. Čo by ste teda mali o nich vedieť poradí Mária Petríková.

Všetko o kolagéne - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny seriál sme venovali kolagénu, ktorý dostal prezývku aj bielkovina mladosti. Síce si ho telo vytvára samo, ale vekom ubúda. Na trhu je veľa kolagénových výživových doplnkov a aj ich užívanie v posledných rokoch vzrástlo. Kto by ale po nich mal siahať a najmä kedy povie Mária Petríková.

Všetko o kolagéne - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Petríková, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame