Naši a svetoví - Maja Poláčková

Naši a svetoví - Maja Poláčková

Nemala ešte ani 20 rokov, keď ju láska nasmerovala do Bruselu. Dnes má o 40 viac, vychovala 2 deti, dokončila si vysokú školu, ktorú začala študovať v Prahe a urobila si aj ďalšiu, po ktorej  túžila od detstva. Výtvarníčku Maju Poláčkovú a jej unikátne koláže z novinového papiera poznajú nielen Belgičania, Francúzi, Kanaďania, ale už aj Česi a Slováci. O svojej ceste za úspechom, alebo hľadaním samej seba porozprávala Ľubici Hargašovej.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autorka unikátnych obrazových koláži Maja Poláčková, rodáčka z Trnavy,  žije už 40 rokov v Bruseli. Aj po rokoch tvrdí, že jej večnou inšpiráciou je rodné Slovensko. Možno preto spolu s manželom preložili do francúzštiny knihu Dominika Tatarku – Prútené kreslá  aj román Vladimíra Mináča - Výrobca šťastia. Ľubici Hargašovej však   porozprávala aj o ďalšej publikácii, ktorá je jej srdcu veľmi blízka.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už desať rokov  však delí  Maja Poláčková  svoje aktivity medzi  dve záľuby - sociológiu a výtvarné umenie. Práve v tomto  spojení  prednáša budúcim výtvarníkom v Bruseli. Projekt sa zapáčil aj univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Možno sa tak čoskoro  v úlohe pedagogičky predstaví aj na Slovensku.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Licya

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame