Naši a svetoví: Sandra Miklášová

Naši a svetoví: Sandra Miklášová

Osem rokov žila v Kanade, dva vo Veľkej Británii. Jej projekty úzko spojila aj so slovenským domom počas olympiády vo  Vancouveri, Londýne, či Soči. Už tri roky však  je jej  novým pôsobiskom tretie najväčšie španielske mesto Valencia. Bratislavčanka Sandra Miklášová, absolventka Strednej školy umeleckého priemyslu sa rozhodla pre gastronómiu. Spolu s kamarátkou  už dva roky  vlastnia vyhľadávanú  reštauráciu v samotnom centre mesta. O svojej ceste hľadania a nachádzania  porozprávala Ľubici Hargašovej. 

Naši a svetoví: Sandra Miklášová - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po  pracovných i osobných skúsenostiach v rôznych krajinách sa  Bratislavčanka Sandra Miklášová rozhodla spolu s kamarátkou zúžitkovať svoje poznatky v španielskej Valencii. Už dva roky  tam majú reštauráciu. A pritom  keď začínali  ani jedna  nehovorila miestnym jazykom. Nebol to risk?  

Naši a svetoví: Sandra Miklášová - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bratislavčanka Sandra Miklášová mala od malička dobré nápady a bola akčná. Mala byť po kom. Jej mama, dlhé roky úspešne  podnikala v cestovnom ruchu. A srší nápadmi do dnes. Možno ešte aj teraz inšpiruje svoju dcéru, ale rozhodnutie otvoriť si reštauráciu v Španielsku, v historickej časti Valencie, vzniklo ďaleko od Bratislavy. Aj to pri osobnom stretnutí s príjemnou, mladou ženou zistila Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Sandra Miklášová - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v tomto prípade sa potvrdilo - kto sa bojí nech nejde do lesa a šťastie žičí pripraveným. Sandra Miklášová pozná svoje kvality a vie, na čo má. A, že neovládala jazyk krajiny v ktorej začala podnikať, to nie je  podstatné. U nej je priorita niekde inde. Preto sa jej tak darí.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame