Lesné cesty

Lesné cesty

Aj tento týždeň vás v našom večernom seriáli pozývame do lesa. Peši alebo na bicykli. Na turistiku, na prechádzku alebo na huby. Ku všetkým týmto činnostiam však potrebujeme cestu, kadiaľ sa do lesa dostaneme. A práve o lesných cestách si povieme viac. Pokračuje Marcel Hanáček.

Lesné cesty - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme v lese ako turisti, cyklisti, rekreanti. Okrem nás sú tam však aj tí, ktorí sa oň starajú. Všetci ale potrebujeme lesné cesty. Pokračuje Marcel Hanáček.

Lesné cesty - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kto je v lese doma? Ten, komu les patrí, alebo ten, kto tam pracuje? Aké miesto máme v lese my, ktorí tam chodíme za rekreáciou? Odpovede sú jednoduché - lesy sú prístupné všetkým. Má to však svoje pravidlá. Pokračuje Marcel Hanáček.

Lesné cesty - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lesné cesty využívajú tí, ktorí v lese pracujú, ale aj tí, ktorí tam idú oddychovať, prípadne športovať. Cesty v lese vyzerajú rôzne – podľa toho, na čo sú určené. Od asfaltových ciest prvej triedy, ktoré sú celoročne udržiavané, až po zvážnice, ktoré slúžia na približovanie dreva z porastov. Kto sa však má starať o stav lesných ciest? Odpoveď na otázku hľadal Marcel Hanáček.

Lesné cesty - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň sme hovorili o lesných cestách – lebo to je to, čo si v lese všimneme, čiže okrem prostredia, v ktorom sme sa ocitli, sledujeme aj cestu, kadiaľ sme prišli. Viac už Marcel Hanáček.

Lesné cesty - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marcel Hanáček; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame