321 slov - literárne šortky poslucháčov Rádia Slovensko (edícia 2023)

321 slov - literárne šortky poslucháčov Rádia Slovensko (edícia 2023)

Rádio Slovensko 321 slov - literárne šortky poslucháčov Rádia Slovensko. Edícia 2023.

Mali ste možnosť aj v tomto roku v sebe objaviť spisovateľa a vyhrať nový laptop od Rádia Slovensko.

Hľadali sme literárne talenty a objavovali sme spisovateľský potenciál našich poslucháčov. Mohli ste sa prihlásiť do našej jarnej súťaže so svojou vlastnou poviedkou, ktorá je napísaná 321 slovami.

Stačilo, ak ste nám do 10. marca poslali krátku poviedku na ľubovoľnú tému pozostávajúcu z 321 slov.

Pätnásť najlepších textov, do finále vybrala odborná porota Rádia Slovensko zložená z literátov a odborníkov slova Slovenského rozhlasu. Tento rok (edícia 2023) je ambasádorkou súťaže spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková.

Vybrané práce si vypočujte nižšie v podaní známych hercov. Všetky boli aj vo vysielaní Rádia Slovensko od 6. do 24. marca 2023. Konkrétne v programe »Dobré ráno, Slovensko!« v pondelok až v piatok - vždy pred deviatou. Autori najlepších poviedok získali poukážky na nákup kníh a absolútny víťaz súťaže vyhrál laptop.

Absolútneho víťaza sme spoznali v pondelok 27. marca 2023 v programe »Dobré ráno, Slovensko!«.


FINALISTI

Zo stoviek vašich autorských poviedok vybrala naša odborná porota 15 finalistov. Vydarené a originálne diela finalistov dostala do rúk naša najúspešnejšia spisovateľka Táňa Keleová Vasilková a vybrala absolútneho víťaza. Stal sa ním Ján Soták. GRATULUJEME!!!

Rozhovor s víťazom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



15 FINÁLOVÝCH POVIEDOK 321 SLOV - EDÍCIA 2023

Na náš web radioslovensko.sk pribudla posledná z 15tky finálových poviedok. A aj naša garantka súťaže - spisovateľka Táňa Keleová Vasilková, ich tu vidí pekne "pokope" a už v pondelok (27.03.2023) nám naživo vo vysielaní ohlásila meno absolútneho víťaza - teda autora poviedky, ktorá ju najviac zaujala spomedzi 15tich finalistov. Poslednú finálovú poviedku prečíta Lucia Hurajová:

František Sklenár: Skladačka (24.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kto sa stane absolútnym víťazom v našej poviedkovej súťaži a odnesie si parádny notebook, zistíme v pondelok. Teraz spoznáme ďalšieho finalistu. Vväčšinu z finálovej 15tky už poznáme - v poradí 14. finálovú poviedku teraz prednesie Matej Landl:

Alena Grešlíková: Križovatky života (23.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohí ste sa zapojili do našej literárnej súťaže a  naša odborná porota dlhé týždne čítala niekoľko stoviek originálnych literárnych diel a postupne z nich vyberá 15 finalistov. Ich poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy a všetky ich po odvysielaní nájdete na našom webe. A 13. finálovú poviedku číta Lucia Vráblicová:

Michaela Vargová: Šaňo (22.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tí, čo sa zapojili do našej literárnej súťaže každý deň čakajú, či naša odborná porota spomedzi stoviek originálnych literárnych diel, nevybrala práve tú ich poviedku a či sa dostanú medzi 15tich finalistov, ktorých poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy. 11 finálových poviedok nájdete na našom webe. A ďalšiu - V poradí 12. finálovú poviedku teraz prečíta Stano Král:

Zuzana Brossmannova: Rozsievač (21.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohí ste sa zapojili do našej literárnej súťaže a  naša odborná porota dlhé týždne čítala niekoľko stoviek originálnych literárnych diel a postupne z nich vyberá 15 finalistov. Ich poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy a všetky ich po odvysielaní nájdete na našom webe. V poradí 11tu finálovú poviedku teraz odprezentuje Lucia Hurajová:

Július Gyermek: Tigrík (20.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Známi herci a výborné poslucháčske poviedky -- to je overená kombinácia, ktorá takto krátko pred deviatou znie z nášho vysielania. Poviedok ste nám do literárnej súťaže poslali mnoho a naša odborná porota postupne vyberá 15tich finalistov. Jedným z nich je aj Dušan Porubský - jeho poviedku teraz ponúkame v podaní Stana Krála:

Dušan Porubský: Podivuhodný príbeh písmena P (17.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Známe herecké hlasy čítajú výborné poslucháčske poviedky. Prišli nám ich do súťaže stovky a naša odborná porota postupne vyberá 15-tich finalistov. Tu je ďalší šikovný autor, ktorého dielo teraz odprezentuje Marta Sládečková:

Ján Klinčok: Pocity (16.3.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Za takmer 8 týždňov ste nám poslali približne 1700 vašich autorských poviedok. Naša odborná porota prečítala každú jednu a vyberá postupne 15 finalistov. Ich poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy a ôsmu finálovú poviedku teraz prečíta Matej Landl:

Tomáš Priehradný: Chorý len v noci (15.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


7 týždňov ste nám posielali vaše krátke autorské poviedky. Naša odborná porota prečítala každú jednu a z približne 1700 originálnych literárnych diel, vyberá postupne 15 finalistov. Ich poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy a všetky ich po odvysielaní nájdete na našom webe. V poradí siedmu finálovú poviedku teraz odprezentuje Lucia Hurajová:

Ján Soták: Machrovať sa nevypláca (14.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sedem týždňov ste nám posielali vaše krátke autorské poviedky. Naša odborná porota prečítala každú jednu a zo stoviek výborných a originálnych literárnych diel, vybrala 15 finalistov. Ich poviedky čítajú v našom éteri známe herecké hlasy a postupne ich nájdete na našom webe. V poradí šiestu finálovú poviedku teraz odprezentuje Lucia Vráblicová:

Slavomír Ondica: Slza (13.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naša literárna súťaž je v plnom prúde a postupne predstavujeme finalistov. Tých vyberá naša odborná porota, z  poviedok, ktoré môžete ešte dnes posielať cez formulár na webe radioslovensko.sk. Spolu bude finalistov 15 a toto je piata finálová poviedka v podaní Marty Sládečkovej:


Zuzana Bučková: Šesť ráno (10.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naša literárna súťaž je v plnom prúde a tento týždeň sme začali predstavovať poviedky, ktoré do finále vyberá odborná porota. Spolu bude finalistov 15 a ich diela prečítajú vo vysielaní známe herecké hlasy. Všetky diela nájdete postupne na našom webe radioslovensko.sk. Takto znie štvrtá finálová poviedka v podaní Mateja Landla:

Ján Badín: Čiernobiela doba (09.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naša literárna súťaž je v plnom prúde a postupne predstavujeme finalistov. Tých vyberá naša odborná porota, z  poviedok, ktoré môžete až do 10teho marca zasielať cez formulár na webe radioslovensko.sk. Spolu bude finalistov 15. A teraz pozorne počúvajte - toto je tretia finálová poviedka v podaní Lucie Vráblicovej:

Oľga Gluštíková: Severský mýtus (08.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naša literárna súťaž je v plnom prúde a postupne predstavujeme finalistov. Tých vyberá naša odborná porota, z  poviedok, ktoré môžete až do 10teho marca zasielať cez formulár na webe radioslovensko.sk. Spolu bude finalistov 15. A teraz pozorne počúvajte- toto je druhá finálová poviedka, číta ju Stano Král:

Peter Spring: Zberač bozkov (07.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naša porota už vyše mesiaca číta vaše diela - zaslali ste nám ich vyše 1200 a  postupne vyberajú prvých z 15tky finalistov. Dnes predstavujeme prvú finálovú poviedku s názvom "Lucidná".  Napísal ju Jozef Polák a číta ju Marta Sládečková:

Jozef Polák: Lucidná (06.03.2023) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


ŠTATÚT SÚŤAZE (PDF, 89kB)

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame