Výber z príbehov

Výber z príbehov

Tentoraz ponúkneme výber z toho naj – začíname septembrovým príbehom s názvom Boj so suchom. V lete nás poriadne potrápilo spolu s extrémnymi teplotami – je teda najvyšší čas, aby sme sa na takéto podmienky pripravili. Príkladom môže byť poľnohospodárske družstvo Krakovany. Nahrávala Petra Strižková.

Môj boj so suchom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý príbeh si môžete vypočuť TU.

Ponúkame to naj z našich príbehov, dnes je to téma Živé rieky. Tým, že sme vodu vopchali do zabetónovaného koryta a pridali náš odpad, tak naše rieky sú viac neživé ako živé. Snaha o zmenu môže vyzerať aj tak, že miestny človek odkúpi za vlastné peniaze pozemky okolo rieky. Pri Ipli stojí spolu s ochrancom či skôr záchrancom – Jánom Gáborom Blažena Bóoczová - reč je o pravidelných záplavách, ktoré tu boli kedysi normálne:

Živé rieky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý príbeh si môžete vypočuť TU.

Tento týždeň ponúkame výber z našich príbehov  - dnes ideme do Národného onkologického ústavu - Ľubomíra Hulínová tu strávila pár hodín nočnej služby so sestrami na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Nikdy úplne neoceníme prácu týchto ľudí....

V službe so zdravotnou sestrou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý príbeh si môžete vypočuť TU.

Tento týždeň ponúkame výber z našich príbehov – a dnes vyletíme do kozmu....Neil Armstrog, prvý kozmonaut na Mesiaci povedal: "Je to malý krok pre človeka, veľký skok pre ľudstvo".

50. výročie misie Apollo 17 na Mesiaci (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je to neuveriteľné, ale ožaruje ma Slnko ... Toto zakričal Eugen Cernan posledný astronaut, ktorý sa dotkol mesačného povrchu - posádka Apolla 17 tam pristála pred 50-timi rokmi - Lukáš Mano.

50. výročie misie Apollo 17 na Mesiaci (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý príbeh si môžete vypočuť TU.

Redakcia publicistiky, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame