Súťaž o prežitie

Súťaž o prežitie

Máme za sebou prvý týždeň vašich inšpirujúcich mailov s desiatimi slovami a ideme aj oceňovať. Knižnú odmenu získala Janka Kucejová z Trnavy, ktorá nám poslala poviedku s názvom V laboratóriu. Budete si ju môcť vypočuť v nedeľu po pol 5 piatej popoludní v relácii To najlepšie z týždňa. Samozrejme, že nám stále môžete mailovať na slovensko@rozhlas.sk, tak ako to urobila aj Sára Repčíková zo Žiliny. Jej desať slov: mašľa, koláč, noc, medzipriestor, kybernetická, premeniť, pevnosť, samotársky, denný a noviny. Poviedku s názvom Súťaž o prežitie číta Lucia Vráblicová.

Súťaž o prežitie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sára Repčíková, Žilina. 10 slov: mašľa, koláč, noc, medzipriestor, kybernetická, premeniť, pevnosť, samotársky, denný a noviny.

Súťaž o prežitie

Jana sedela na gauči s výrazom človeka, ktorý práve pochopil, že najväčšie vzrušenie v jej dni je nový program na jej robotickom vysávači. Noviny ležali na stole nepovšimnuté. Už dávno zistila, že jej kybernetická existencia sa zmestí do instagramových príbehov a občasného „scrollingu“ cez pracovné e-maily, kde šéf používal také slová, že by ich ani Google Translate nevyriešil.

„Musíš premeniť svoje návyky, Jani!“ – mama jej včera zavolala o desiatej večer, ako keby to bola tá najlepšia doba na filozofické debaty. Jana si vtedy dojedala druhý kus koláča, ktorý mal byť pôvodne „len jeden“ (kto to vôbec vymyslel?). Zvyšky omrviniek mali na jej tričku svoju vlastnú pevnosť. „Nájdi si niečo zábavné, obleč si niečo pekné, daj si trebárs mašľu do vlasov!“

„Mami, ja som samotársky typ. Dávam si výzvy ako vydržať 24 hodín bez objednania pizze,“ odpovedala s vážnym tónom, hoci jej žalúdok už plánoval ďalšiu objednávku. Ráno ju prebudil vysávač. Jana si povzdychla. Denný program: káva, pohľad na nové titulky v novinách a prečo všetci ostatní žijú lepšie životy. „Možno si fakt kúpim tú mašľu,“ zamrmlala si pre seba. No medzitým zistila, že jej život by bol oveľa zábavnejší, keby namiesto neho sledovala reality show – „Súťaž o prežitie“.

Číta: Lucia Vráblicová; FOTO: freepik/pvproductions

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame